Igienizare aer conditionat

Igienizare aer conditionat

Igienizarea aerului conditionat ar trebui sa fie realizata periodic, pentru a evita probleme grave de sanatate ale aparatului respirator, insa primul semn care indica faptul ca igienizarea devine obligatorie este mirosul neplacut degajat in timpul functionarii. Acest miros apare din cauza culturilor de bacterii ce evolueaza in cadrul aparatului.

 

In cazul in care folositi aparatul de aer conditionat doar pe timpul verii, igienizarea trebuie facuta o data pe an. Daca folositi aparatul si pentru incalzire, atunci igienizarea este recomandat sa se efectueze o data la 6 luni. Este indicata curatarea si igienizarea aparatului de aer conditionat si dupa o perioada in care a fost nefolosit deoarece, in acest timp, in interiorul acestuia s-a depus, mai mult decat probabil, o cantitate semnificativa de praf si implicit microorganisme.

 

Componentele aerului conditionat care au nevoie de igienizare sunt:

-curatarea vaporizatorului;

-curatarea ventilatorului;

-inlocuirea sau curatarea filtrelor;

-curatarea condensatorului;

-curatarea recipientului de colectare a condensului;

-curatarea carcasei unitatii de interior;

-curatarea si igienizarea unitatii de exterior

 

Echipa noastra acorda o atentie deosebita acestui proces, vital pentru sanatatea utilizatorilor si va folosim produse de igienizare speciale, ce inlatura praful, microbii si impuritatile.